E-learning mechanisch operator B opleiding

Waarom een e-learning mechanisch operator B opleiding van Litop?

Je wilt doorgroeien bij je bedrijf en daar heb je dit diploma voor nodig.

 

Je hoeft niet naar school en kunt via e-learning studeren wanneer het jou uitkomt! Het is dus goed te combineren met een baan.

 

Je kunt beginnen wanneer jij dat wilt.

 

95% van de leerlingen haalt bij Litop binnen 1 jaar een landelijk erkend mechanisch operator B diploma.

 

Litop heeft de scherpste prijs in de markt!

 

Je hebt regelmatig contact met een begeleider van Litop en kan 7 dagen per week online vragen stellen aan je docent.

 Mechanisch operator A www.litop.nl

Prijs van de opleiding

De opleiding duurt 1 jaar en de prijs ervan bedraagt 3400 euro. Je mag de kosten voor deze opleiding als scholingskosten aftrekken van de belasting. Hierbij geldt een drempel van 250 euro.

 

Je mag de opleiding in 6 termijnen betalen.


Inhoud van de opleiding?

Alle opleidingsinstituten leiden op tot één en hetzelfde mechanisch operator B diploma! Het enige verschil is de manier waarop de diverse opleidingsinstituten dat doen. Alle kwalificaties die door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) worden vastgesteld krijgen een crebonummer.  Litop is door het ministerie van OCW erkend om de mechanisch operator B opleiding (Crebonummer 25335) te diplomeren. 

 

Klik op de link om de inhoud van de opleiding te zien: Mechanisch operator B - Crebonummer 25335.

 

Virtuele fabriek (VR procestechniek)

Tijdens je opleiding ga je eenmaal naar Litop om in onze virtuele fabriek opdrachten uit te voeren. Ter voorbereiding kun je de fabriek als 2D installeren op je computer. Het filmpje betreft niet onze nieuwe virtuele fabriek maar een andere trainingsmodule. De virtuele fabriek is vanaf 1 juni 2018 beschikbaar

  

Begeleiding tijdens de opleiding

Je volgt de theorie via e-learning zodat je docent kan analyseren waar jij moeite mee hebt. Onder elke pagina heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan je docent. Binnen 24 uur krijg je antwoord op je vraag.

 

Je maakt tijdens je opleiding  theorietoetsen over de vakleer. Om je voor te bereiden op die toetsen kun je gebruik maken van de memotrainer. De memotrainer zorgt ervoor dat je regelmatig een toets moet maken over onderwerpen waar je niet zo goed in bent. 

 

Praktijkopdrachten lever je in bij de praktijkbegeleider van je bedrijf. Nadat deze de opdracht heeft goedgekeurd lever je de opdracht opnieuw in bij de docent van Litop.

 

Als je een deadline (theorie of praktijk) hebt overschreden ontvang jij, je docent en je praktijkbegeleider een mail. Op die manier kunnen we tijdig bijsturen.


Tijdens je opleiding wordt je elke 2 maanden gebeld om je resultaten en je voortgang door te spreken.

 

Examinering

Om in aanmerking te komen voor het operator B-diploma doe je naast beroepsgerichte examens  ook examen in Nederlands (lezen, luisteren, schrijven, spreken en gesprekken voeren) en rekenen en doe je examen in twee keuzedelen.

 

Aan het begin van je opleiding nemen we een niveautoets Nederlands en rekenen af. Afhankelijk van het resultaat krijg je een e-learning pakket om je kennis bij te spijkeren. Je docent bewaakt of je deze onderdelen verbetert.


Stappenplan om het mechanisch operator B diploma te halen

 
Stap 1: Is je bedrijf erkend voor de mechanisch operator B opleiding?

Om het diploma mechanisch operator B diploma te halen moet je werkzaam zijn in een productieomgeving. Klik op de link om te controleren of jouw bedrijf erkend is om procesoperators op te leiden: Is mijn leerbedrijf erkend?

 

Indien dit niet het geval is en jouw werkgever toch aan jouw opleiding mee wil werken kunnen ze zich gratis als leerbedrijf aanmelden. Klik om aan te melden als leerbedrijf op de volgende link: Aanmelden als leerbedrijf. 

 

Stap 2: Heb je een praktijkbegeleider?

Tijdens je opleiding moet je praktijkopdrachten maken. Om erkend leerbedrijf te worden moet iemand bereid zijn om jouw opdrachten na te kijken en jou te coachen op je werkplek.

 
Stap 3: Inschrijven bij Litop.

Klik op de link om in te schrijven: Inschrijven mechanisch operator B opleiding.

 
Stap 4: Start van je opleiding.

Nadat Litop je betaling heeft ontvangen ontvang je de login gegevens en kun je beginnen met je opleiding. Je krijgt dan ook te horen wie je docent is en op welke momenten je gebeld gaat worden.

 

Zie hieronder hoe bedrijven de operator B opleiding van Litop waarderen.

 

 

 

 

Een willekeurige greep uit bedrijven die hun operators door Litop laten opleiden. Kijk op www.litop.nl voor meer referenties.

 

Forbo, Coevorden

Ubbink, Doesburg

Greif, Rozenburg (Botlek)

Sappi, Maastricht

Suez, Rotterdam

Mora, Maastricht

Aviko Rixona, Oostrum

Intertaste, Nijkerk

Nedzink, Budel-Dorplein

Smurfit, Oosterhout

Diffutherm, Hapert

HTL DHT, Eindhoven

Saba, Dinxperlo